Igår vid tio-tiden kom målarna för att inleda sitt förarbete inför målningen inomhus. Samtidigt ringde solenergikillarna. Jag är tvungen att hitta en permanent lösning på solenergipanelerna som rubbas i vinden och därför har gjort hål i asfalttäckningen på yttertaket. Vid regn droppar det från taket ner på terassen. De lovade att dyka upp kl 10.30 för att påbörja sitt arbete.

Det blev en himla snurr hur vi skulle göra med fjärrkontrollen till porten och med nycklar till huset. Det slutade med att målarna fick nyckeln till huset så att de kunde låsa efter sig och att solenergigubbarna fick fjärrkontrollen så att de kunde ta sig ut efter sitt jobb på taket. Samtidigt, kl 10.45, kom min norska väninna och hämtade upp mig för att köra till vår utflykt i Madridbergen. Jag bara hoppades att allt skulle gå bra, jag hade ju också en visning av huset kl 12. Jag har inte hört något om hur det gick med visningen än och framför allt så undrar jag vad spekulanter tycker när det pågår renovering inomhus, det kan ju både vara positivt och negativt.

Vi kom fram vid 12-tiden till det vackra dalahuset uppe i bergen och fick en härlig promenad och en fantastisk avslutning med ett dignande smörgåsbord. Vi hade tur med vädret, för när vi väl hade satt oss till bord inomhus så både regnade och haglade det.

Vi var hemma igen vid 18-tiden och solenerikillarna var fortfarande kvar och skulle precis lämna. Det återstår smådetaljer för dom att ta tag i som förhoppningsvis sker i denna vecka. Jag fick tillbaka fjärrkontrollen till porten, bra, för den behöver målarna under resten av veckan och nästa vecka när jag är i Barcelona. Då skall de ta tag i lite målningsarbete utomhus.

Idag skall jag iväg och spela bridge och jag lär vara tillbaka i god tid tills målarna kommer i eftermiddag.

Etiketter: , , ,