Vädret har varit lika omväxlande denna dag liksom allt annat som jag har pysslat med. Det har var varit full rulle från morgon till kväll. Just nu regnar det bara, och nu har solenergikillens jobb igår kväll fått en prövning. Än så länge har det inte läckt så jag hoppas att dom har gjort ett bra jobb!

Läckornas tid är dock inte slut. Igår kväll vid 21-tiden körde jag igång en tvättmaskin. När första tömningen satte igång så sprutade det vatten ur ett rör i ett annat köksskåp sen vidare på köksgolvet, och så höll det på. Jag ringde min hemförsäkrings nödnummer och talade med två personer, de hittade inte mitt spanska identitetsnummer i rullarna, varpå jag var tvungen att springa ner i källaren och bland alla papper försöka hitta försäkringsnumret. Samtidigt fortsatte vattnet att pumpa ut genom röret in i köksskåpet och sedan på golvet. Försäkringen står fortfarande på maken! Per telefon kom vi överens om att det är bättre att det kommer en rörmokare när jag är hemma igen efter minisemestern. Rörmokaren skulle kontakta mig.

Tidigt i morse hällde jag ut allt vatten jag lyckats få upp med svabb igår kväll i diskhon bredvid tvättmaskinen. Nu började spruta ut vatten ur det andra köksskåpet igen. Fram med svabben för att få upp allt vatten. Det första jag gjorde när affärerna öppnade var att köpa kemisk propplösare, denna har inte hjälpt. Efter att det hade verkat någon timme så skall man spola avloppen med vatten, då hände samma sak igen! Köksgolvet vattenfylls…

I eftermiddag ringde rörmokaren för försäkringsbolaget, och han kommer på måndag den 28:e när jag är tillbaka igen. Jag har en stor propp någonstans och denna måste ju fixas till på något sätt. Till dess är jag utan en diskho i köket (jag har två) och utan tvättmaskin. Åtminstone fungerar diskmaskinen med sin tillhörande diskho, alltid något! Vad jag oroar mig för är att det skall läcka via våningarna och skapa fläckar i källarvåningen. Jag är såååå trött på husproblem, jag vill bara komma härifrån snarast! När jag köpte propplösare så passade jag på att köpa spackel, en liten roller och små penslar. Målarna kommer att lämna kvar färgen som blir över, så jag kommer att fortsätta med förbättringsarbete.

Jag har fortsatt att sortera papper under dagen, ett jobb som aldrig verkar ta slut. Har massor att ta tag i när det gäller företaget, men jag har helt enkelt inte hunnit klart. Blir det någonsin färdigt tro??

Målarna är klara med sitt jobb invändigt och det ser ser strålande ut i jämförelse med tidigare. Så skönt! När jag är borta nästa vecka så skall de fortsätta vissa förbättringsarbeten på fasaden.

Under dagen i övrigt har jag börjat packa, fortsatt torka upp vatten på köksgolvet som smyger sig fram, dammsugit polen och börjat fundera på morgondagen. I skrivande stund blir vi åtta personer som skall se på bröllopet och mitt största problem är vädret. Helst hade jag suttit ute, annars får det bli inomhus och då gäller det att få till en inläggsskiva i matsalsbordet.

Just nu är jag så trött att ögonen håller på att falla ihop, min ork är inte vad den har varit tidigare, det är helt klart. Jag ser så fram emot min ledighet, hela min kropp och själ skriker efter denna…

Etiketter: