Gårdagen blev inte alls som planerat. Jag körde iväg till min läkare för återbesök kl 11, och talade om att febern var nere men att jag kände yrsel sen ett par dagar tillbaka. Jag har känt mig ovanligt hängig enda sen jag kom tillbaka från Barcelona den 26 juni.

Jag trodde att yrseln kunde bero på lågt blodtryck, men det var inget fel på trycket. De kände min puls och fann att den inte var normal. EKG togs och hjärtrytmen var helt tokig, vi försökte få tid med kardiologen på läkarcentralen, men han hade inte tid förrän i morgon. De rekommenderade mig att åka till sjukhuset för en koll. Jag körde hem, lite otäckt med tanke på yrseln, och ringde sen en väninna och frågade om hon kunde köra mig till sjukhuset.

Strax före kl 13 var vi framme vid akuten, och förutom en miss att min anmälan inte registrerades i datorerna, så blev jag sen snabbt emottagen. Jag blev inlagd i box 9, som mitt undersökningsrum hette och en massa prover genomfördes. EKG, blodprov, blodtryck och när det konstaterades att jag hade feber, 37,3 (vilket inte är feber enl undertecknad) satte de in en flaska paracetamol intravenöst för att få ner den. Jag fick också antibiotika intravenöst eftersom man misstänkte att min tidigare medicinering mot luftrörskatarren inte var tillräcklig.

Timmarna gick och hjärtat fortsatte att rusa på. Ett stort antal EKG togs, röntgen, samt att de hade en monitor för att kolla hjärtrytmen. Man gjorde även en ekografi.

Vid 23-tiden beslutades att jag skulle stanna kvar för observation över natten. Förvånansvärt nog lyckades jag sova hyfsat trots katetern i armen och sladdarna till maskinen som mätte rytmen.

Klockan 7 i morse kom läkaren in, det var samme fina läkare som vid mitt tidigare besök i april, och meddelade att jag skulle få åka hem under förmiddagen. De skulle dock göra ytterligare tester, bl a en kontraströntgen. Vid 11-tiden gjordes den sista EKG:n, och sen fick jag beskedet att jag kunde åka hem, men att jag skulle boka tid hos en kardiolog på sjukhuset för kontroll. Hjärtrytmen är inte bra än, men jag fick recept på medicin som skall jämna ut den, dessutom en ny antibiotikakur under 10 dagar. På måndag förmiddag har jag tid hos kardiologen.

På akuten fick jag ett samtal från en av mäklarna. Hon undrade om hon kunde komma vid 13-tiden och se på huset. Jag lovade henne att jag skulle vara hemma till dess. Det var en kvinna som kom och tittade, och jag är i alla fall glad att jag har spekulanter då och då. Jag har vänner som också har ute sitt hus för försäljning, och de har inte haft besök på evigheter.

Den sista ordern jag fick på akuten var att ta det lugnt och trappa ner. Jag skall göra mitt bästa, tänker nu lägga mig och läsa och förhoppningsvis sova lite för att ladda upp inför fotbollen ikväll. Det var för övrigt min mamma som påminde mig om matchen. Jag trodde att det var den 6:e idag, eftersom jag glömt skruva fram datumet på klockan…

Etiketter: , , ,