Igår morse var jag och tittade på en lägenhet till salu. Den ligger bara fem minuters promenadväg från det lilla krypinnet där jag hyr nu. Jag föll pladask för den, den är som en oas mitt i stan. Det känns konstigt och nästan lite fel att falla för den första lägenheten man tittar på, nå jag har kikat på en lägenhet tidigare och den var katastrofal!

På vägen tillbaka stannade jag i en saluhall och handlade lite mat för helgen i Mercadona. Sedan mailade jag makens jobb som alltid kommer med kloka råd och hjälper mig med det mesta. Jag fick genast svar. Han tyckte att jag åtminstone skall titta på ett tiotal lägenheter innan jag bestämmer mig. Innan jag lägger ett anbud så bör jag besöka lägenheten vid olika tillfällen, framför allt bör jag passera området en kväll under helgen för att undvika obehagliga överraskningar som högljut nattliv mm. Jag skall kolla upp om terrassen/trädgården verkligen bara tillhör lägenheten och inte hela huset. När det gäller anbudet så bör jag pruta minst 20% på ursprungspriset.

Väl hemma igen tog jag kontakt med en man som eventuellt är intresserad av att köpa min gamla Volvo. Vi skall träffas kl 12 på söndag så att han får titta på den och provköra om han vill. Det hade varit fantastiskt skönt att bli av med den. Jag har inget behov av bil i stan, även om det ingår garageplats i lägenheten som jag tittade på igår. Jag hann knappt avsluta samtalet förrän mobilen ringer. Det var en av mäklarna som som hade huset till försäljning som hörde av sig avseende bilen. Han var också intresserad, men ville dock inte ge så mycket som jag begär.

Apropå mäklare, på eftermiddagen ringde en representant för Look & Find som jag varit i kontakt med avseende lägenhetsköp. På måndag kl 11 skall vi träffas och han skall visa mig tre lägenheter. Det är riktigt kul att vara spekulant.

På kvällen försökte jag beställa una nota simple från fastighetsregistret, Registro de la propiedad via internet. Nota simple är ett registerutdrag som visar eventuella skulder, vem som är ägare till bostaden, där bör det även framgå om terrassen/trädgården tillhör lägenheten eller hela huset. Jag kom så långt att min beställning gick igenom, men något utdrag har inte kommit än.

Jag ringde även ägaren till lägenheten för att fråga om jag hade möjlighet att komma och titta en gång till på eftermiddagen. Under mitt besök på morgonen upplevde jag lägenheten lite mörk, och kvinnan sa att solen kommer fram vid lunchtid och under eftermiddagen. Jag frågade även om det fanns en ritning. Vi skall höras av igen under helgen.

Idag skall jag ta det lugnt i lägenheten och ikväll blir det en promenad fram och tillbaka till lägenheten jag tittade på för att se om det finns några obehagliga överraskningar som döljer sig i kvarteret.

Etiketter: , , ,