Igår på kvällen gjorde jag en tredje promenad till lägenheten jag är sugen på. Jag gjorde även ett andra besök på eftermiddagen för att se den igen. Dessvärre var solen inte oss nådig då jag ville gärna se lägenheten med ett annat ljus, men en vinterblekt sol låg bakom moln.

Däremot gjorde jag en annan positiv överraskning. Baren jag besökte i förrgår där jag tog en kaffe i och med att jag var för tidig inrymmer en utmärkt fisk- och skaldjursrestaurang. Jag åt en jättegod lunch där igår.

Mitt kvällsbesök borde varit senare än när jag gjorde det, vid halv nio-tiden på kvällen. Madrids nattliv är känt för att vara sent. Det är inte för inte som madridborna kallas för los gatos (katter), dom är i full gång vid 2-3-tiden på natten, men det är jag för gammal för.

Vad jag kan se så råder rena rama lugnet på gatan där lägenheten ligger. Jag kan inte se några störande element heller. Jag passerad en nyrenoverad saluhall som verkar mycket trevlig, Mercado de San Enrique, där finns ett utbud för alla smaker samt en modern affär, Mercadona, med allt som man behöver i matväg om saluhallen inte kan erbjuda det man söker. Denna saluhall ligger ca 1 minuts promenad från lägenheten jag är intresserad av och ca 8 minuter från där jag hyr nu.

Jag gick upp till parallellgatan Bravo Murillo på vägen hem, och det är så trevligt. Mycket folk ute och fin julbelysning.

Idag har jag gjort ett försök att sälja bilen. Har jag tur så har jag lyckats. Spekulanten har fått låna med sig manualen till bilen hem och han kommer höra av sig till mig om några dagar.
Jag nästan skämdes för att visa upp bilen, den var sååå smutsig både utvändigt och invändigt. Men det är ju ett mindre problem. Intressenterna har jag fått via kontakter och de fick titta på bilen i lugn och ro, sen överlät jag nycklarna till mannen så han fick provköra. Paret var jättegulliga, och vi avslutade med en fika på mitt stamlokus i Santo Domingo. Antagligen är det ett fd stamlokus snart, vamos a ver!

I morgon kl 11 skall jag se på 3 lägenheter. Jag väntar på ritningen för lägenheten jag är intresserad av. Hon lovade att jag skulle få den med e-post idag. Nå, än är inte dagen slut…

Etiketter: , , ,